Produsul se obţine prin coacerea unui aluat fermentat, preparat din făină albă şi semialbă de grâu, tărâţe, gluten, drojdie, sare, chimen, unt şi apă. Produsul se fabrică în greutate de 0,200 kg. Procesul tehnologic se desfăşoară într-o ...
Exporturile de ciocolată în țările intra și extracomunitare au totalizat 6.300 de tone în primele patru luni din acest an, în creștere cu 80% față de aceeași perioadă din 2016, când au ajuns la 3.500 de tone, potrivit balanței comerciale cu produse ...
Peste 1500 de turiști și sași întorși acasă au participat duminică la Săptămâna Haferland, în ziua dedicată satului Criț, iar, pe tot parcursul festivalului, numărul acestora se ridică la 5500. Cel mai mare eveniment cultural dedicat promovării ...
Specialiştii au studiat efectele substituirii făinii de grâu cu făina din seminţe de lupin în pâine în proporţie de 10%. Ei au analizat în paralel influenţa unei probe de făină din seminţe de lupin procesate termic (autoclavare şi fierbere) cu cea a ...
Întâlnirea sașilor din acest an, cel mai mare eveniment de genul acesta de după Revoluție, se pregătește de 2 ani și a implicat mult efort și preocupare, atât din partea română cât și din partea germană! „Întâlnirea din acest an a sașilor, găzduită ...
În articolele anterioare am început prezentarea principalelor repere privind ucenicia la locul de muncă, persoanele care pot fi ucenici, principalele particularități ale contractului de ucenicie la locul de muncă, respectiv prezentarea procedurii de ...

Hide Main content block

REȚETĂ: praline Figaro

Stiri

Proces tehnologic: 1. Se vor prepara praline de migdale de culoare închisă sau praline de alune culoare deschisă. Pralinele trebuie preparate în proporție de 1:1 cu zahăr și alune turcești prăjite...

Citeşte mai departe

FAO: indicele preţurilor produselor alimentare – creștere pe…

Stiri

Indicele FAO pentru prețurilor alimentelor a înregistrat 179,1 puncte în luna iulie, aceasta fiind cea mai mare valoare din ianuarie 2015. Prețurile globale la alimente au crescut pentru a treia...

Citeşte mai departe

TEHNOLOGIE: Materii prime inovative pentru industria de pani…

Stiri

  Compoziţia seminţelor în aminoacizi esenţiali este echilibrată. Seminţele de lupin sunt considerate o sursă bună de lizină, conţinând nivele mai reduse de aminoacizi care conţin sulf (metionină şi cisteină). Fibrele alimentare...

Citeşte mai departe

Conferința Integritatea Alimentului și Simpozionul anual ASM…

Stiri

  Cea de-a XXVI-a ediție a Simpozionului Asociaţiei Specialiştilor din Morărit şi Panificaţie din România va avea loc în perioada 30-31 august 2017, la București, împreună cu conferința Integritatea Alimentului organizată...

Citeşte mai departe

JURIDIC - Ucenicia la locul de muncă

Stiri

  În articolul anterior am început prezentarea principalelor repere privind ucenicia la locul de muncă, respectiv persoanele care pot fi ucenici și principalele particularități ale contractului de ucenicie la locul de...

Citeşte mai departe
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…