Produsul se obţine prin coacerea unui aluat preparat din făină semialbă de grâu, făină de porumb, drojdie, sare şi apă. Produsul se fabrică în greutate de 1 sau 1,5 kg. Procesul tehnologic se desfăşoară într-o singură fază.     ...
Citiți articolul anterior AICI! Orezul alb este cunoscut ca având o valoare relativ mare a indicelui glicemic (GI) comparativ cu alte alimente ce conțin amidon. Valoarea indicelui glicemic pentru orez se situează între 54 și 121. Orezul alb are o ...
Citiți articolul anterior AICI! Este cisteina străină organismului nostru? Cisteina nu reprezintă o moleculă necunoscută organismului nostru. Dimpotrivă, L cisteina reprezintă cea mai importantă sursă de intrare a sulfului în metabolismul celular, ...
Simona Halep a primit o surpriză din turtă dulce la Gala Tenisului Românesc. Firma Boromir, unul dintre sponsorii serii festive, i-a pregătit Simonei o turtă dulce uriașă, în forma numărului 1, pe care era reprodusă cu exactitate celebra fotografie ...
România a realizat, în 2017, circa 27 de milioane de tone de cereale, depășind 1,4 tone pe cap de locuitor, și avem nouă recorduri istorice, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, în conferința de bilanț. "În ...
Ingrediente: 1 kg făină, 50 g drojdie, 3 gălbenușuri, 1 ou întreg (pentru uns la suprafaţă), 3,5 linguri zahăr, 5 g sare, 800 ml lapte, 10 linguri ulei, umplutură: 250 g unt sau margarină, 250 g zahăr, 30 g scorțișoară  sau 120 g cacao pudră. ...

Hide Main content block

TEHNOLOGIE: Materii prime inovative pentru industria de pani…

Stiri

FĂINA DE OREZ Orezul (Oryza sativa L.) este o plantă monocotiledonată care aparține familiei Poaceae și reprezintă una dintre cele mai importante culturi alimentare din lume, cu o producție anuală globală...

Citeşte mai departe

MARKETING: Promoțiile de crăciun în sfera panificației, pati…

Stiri

Citiți articolul anterior AICI! Britanicii au o zicală care spune că „publicitatea aduce calul până la râu iar promoţiile îl fac să bea apă”. Consumatorii ar putea fi predispuşi să cumpere...

Citeşte mai departe

MARKETING: Promoțiile de crăciun în sfera panificației, pati…

Stiri

„Publicitatea aduce calul până la râu iar promoţiile îl fac să bea apă!” Zicală britanică Apropierea SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ determină micii și marii producători din sfera panificației, patiseriei și cofetăriei din țara...

Citeşte mai departe

Revoluția fiscală – schimbări în taxarea forței de muncă (2)

Stiri

Citiți articolul anterior AICI!   Aceste schimbări influențează salariul net al angajaților dacă salariul brut al acestora rămâne la fel și după 1 ianuarie 2018, dat fiind faptul că un procent mai...

Citeşte mai departe

REȚETĂ: Pâine neagră cu cartofi

Stiri

Produsul se obţine prin coacerea unui aluat fermentat preparat din făină neagră de grâu, făină de cartofi, drojdie, sare şi apă. Produsul se fabrică în greutate de 1 kg sau...

Citeşte mai departe

TEHNOLOGIE: Materii prime inovative pentru industria de pani…

Stiri

Citiți articolul anterior AICI.   Din punct de vedere structural, β-glucanii sunt polimeri liniari ai glucozei conţinând atât legături β 1-4 (~70%) cât şi legături β 1-3. Proprietăţile sale fizice, în special...

Citeşte mai departe
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…