Datorită cererii mari pentru torturile consacrate, în ianuarie vom organiza un curs nou, modulul doi pentru această tematică: Torturi la modă. Acest curs va fi organizat în perioada 17-18 ianuarie, la Odorheiu Secuiesc. Pornind de la reţete clasice ...
Descrierea procesului tehnologic: Procesul tehnologic de fabricare a pâinii integrale cu adaos de zer lichid, obţinută prin metoda directă cuprinde următoarele operaţii: pregătirea şi dozarea materiilor prime şi auxiliare; prepararea ...
  Autor: Major Tamás - specialist în gelaterie, economist - Control Ice, 0748 800 066   Cele mai serioase probleme ale specialiștilor în gelaterie și ale cofetarilor par acum rezolvabile Mulți care nu sunt implicați în industria de ...
Citiți articolul anterior AICI! Utilizări. Făina de teff este foarte valoroasă pentru că nu conține gluten și este o făină integrală, obținută din boabele de teff ce sunt similare ca dimensiune cu cele de mac. Spre deosebire de alte făinuri fără ...
Obiectivele principale ale acestui studiu au urmărit investigarea incidenței micotoxinelor deoxinivalenol și zearalenonă în cereale pentru micul dejun prelevate din supermarketuri din București, utilizarea sistemului Biolog® pentru identificarea ...
Datorită cererii mari pentru torturile consacrate, în ianuarie vom organiza un curs nou, modulul doi pentru această tematică: Torturi la modă. Acest curs va fi organizat în perioada 17-18 ianuarie, la Odorheiu Secuiesc. Pornind de la reţete clasice ...

Hide Main content block

REȚETĂ: PÂINE CU FRUCTE STOLLE

Stiri

Ingrediente pentru aluat: 5,00 kg făină de grâu; 5,00 kg făină de secară; 3,70 kg maia; 0,20 kg sare; 0,50 kg drojdie; 0,064 l ţuică de prune; 7,50 kg pere...

Citeşte mai departe

Cât de mult trebuie să ne temem de cisteină? (3)

Stiri

Citiți articolul anterior AICI! Poate fi cisteina utilă în alimente (pe lângă efectele tehnologice descrise anterior)? Numeroase studii au arătat că cisteina sau derivații acesteia pot avea efecte semnificative asupra scăderii concentrației...

Citeşte mai departe

TEHNOLOGIE: Materii prime inovative pentru industria de pani…

Stiri

FĂINA DE TEFF Teff-ul (Eragrostis tef) este o cereală tropicală anuală din familia Poaceae, subfamilia  Eragrostoidae, genul Eragrostis  foarte rezistentă la condiții climatice severe, originară din Etiopia. Cuvântul teff este considerat...

Citeşte mai departe

Stabilirea nivelului contaminării cu micotoxine al unor prod…

Stiri

Toți fungii filamentoși produc un număr mare de metaboliți, care sunt împărțiți în metaboliți primari și metaboliți secundari. Metaboliții primari sunt aceia care au legatură directă cu procesele fundamentale de...

Citeşte mai departe

Tortul Anului 2018 va fi un tort de ciocolată

Stiri

Torturile de ciocolată va fi tematica categoriei Tort a secțiunii de cofetărie din cadrul Concursurilor GastroPan 2018. Concursurile GastroPan aduc împreună cei mai talentaţi brutari, cofetari și bucătari autohtoni care...

Citeşte mai departe

REȚETĂ: Pâine semialbă cu făină de porumb negelatinizată

Stiri

Produsul se obţine prin coacerea unui aluat preparat din făină semialbă de grâu, făină de porumb, drojdie, sare şi apă. Produsul se fabrică în greutate de 1 sau 1,5 kg...

Citeşte mai departe
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…