2017. október 23., hétfő 14:30

A Kenyér Világnapját ünnepelte a Bocskor Pékség

 

Megalakulása óta a Bocskor Pékség kiemelten fontosnak tartja a hagyományok megőrzését, ezek ápolását és továbbadását. Számunkra ez a szakma nem csupán egy munka, amit teljesítünk, hanem egy olyan tevékenység, amit szenvedéllyel, odaadással és szakértelemmel végzünk. Célunk pedig azt, hogy a hagyományok, a szaktudás mellett a szakma iránti szeretetet is átadjuk a következő generációnak, hogy megszerettessük velük is ezt a mesterséget.

Ebben az évben a Kenyér Világnapja alkalmából kiváló lehetőség adódott arra, hogy ne csak mi, a Bocskor Pékség közössége ünnepeljünk, hanem bevonjuk azokat a fiatalokat is, aki jelenleg ezt a szakmát szeretnék elsajátítani.

Október 16-án, meghívásunkra, vendégeink voltak a Venczel József Szakközépiskola XI. A osztályos tanulói. A közös program üzemlátogatással indult, amely során a diákok megtekinthették a termelési részleget, megismerhették annak működését illetve részletes információkat kaptak a korszerű berendezések használatáról, a termékek előállítási folyamatáról, majd mindezt meg is tapasztalhatták. A szemle során munkatársaink is szívesen álltak a kíváncsi látogatók rendelkezésére.Az interaktív üzemlátogatást követően a diákok maguk is kipróbálhatták, hogy milyen gondos és pontos munkát igényel egy kenyér elkészítése. Munkatársainkkal közösen 110 darab kenyeret sikerült elkészíteniük. A kenyereket ezek után, a Hargita Megyei Vöröskereszt közreműködésével a rászorulókhoz juttatták el.

A közösség támogatása mellett számunkra nagyon fontos volt a résztvevő diákok visszajelzése is. Elmondásuk alapján érdekes volt végignézni a gyártási folyamatot, illetve sokat tanultak a kenyerek elkészítése során. Igazi élményt nyújtott számukra látni mindazok arcát, akiknek átadták a kenyeret, a hálát a szemükben és érezni az örömet, amit okoztak.

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…