2017. október 04., szerda 12:16

Élelmezés/kenyér világnapja - 2017. október 16.

fejlec v kereszt

 

FELHÍVÁS

A székelyudvarhelyi PanGastRo Egyesület, a székelyudvarhelyi Vöröskereszt Szervezet, a székelyudvarhelyi Rotary Klub közreműködésével, 2017. október 16. élelmiszergyűjtő akciót szervez, a székelyudvarhelyi Nagycsaládosok Egyesülete részére. Az akcióhoz csatlakoztak a sepsiszentgyörgyi, a csíkszeredai és a gyergyószentmiklósi Vöröskereszt Szervezete is.

Felhívással fordulunk minden együtt érző emberhez, élelmiszer/zöldség és gyümölcs termelőhöz továbbá az élelmiszerkereskedőhöz, hogy ezen a napon adományozzanak élelmiszert a rászorulóknak. Hisszük, hogy ez a példaértékű akció felhívja a figyelmet az éhezők helyzetére és további élelmiszertermelő és élelmiszerkereskedő céget fog cselekvésre ösztönözni. Azoknak a jóérzésű magánszemélyeknek, termelőknek az adományait is várjuk, akiknek felesleges tartós élelmiszere, zöldsége, gyümölcse van.

Ön magasztos munkát végez, naponta az emberek asztalára adja a napi táplálékot, amivel örömet tud szerezni mindannyiunknak. De az emberek komoly hányadának nem adatik meg a napi élelmiszer elfogyasztásának lehetősége. Ezért azt kérjük öntől, hogy október 16.-án az "Élelmezés Világnapján" egy napra ön is érezze át azon emberek sorsát, akik nem jutnak elégséges napi betevő falatokhoz. A lehetőségei szerint adakozzon élelmiszert a "székelyudvarhelyi Nagycsaládosok Egyesülete" részére szervezett gyűjtésünkre.

A gyűjtés helyszíne és időpontja- 2017. október 16. hétfő, 9 és 15 óra között a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz Plébánián - Forrás utca 2 szám.

Arra hívunk mindenkit, szerezzen egy csepp örömet, ossza meg Istentől kapott javait azokkal, akiknek nem adatik meg a lehetőség, hogy jóllakva lássa gyerekeit. Kérjük, válaszoljon Ön is a felhívásra, adományozzon élelmiszert, hogy a cselekvő szeretet varázsoljon mosolyt az ártatlan gyermekek arcára.

 

Váradi János ötletgazda
elnök
PanGastroPan Egyesület

programfelelős
Rotary Klub Székelyudvarhely

Dr. Ambrus József
elnök
Vöröskereszt Székelyudvarhelyi
Szervezete

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…