2016. április 05., kedd 13:51

Kezdődik a GastroPan kiállítás: az év legnagyobb gasztronómiai eseménye!

A marosvásárhelyiPresident Kiállítási Központ ad otthont az év legfontosabb sütőipari, cukrászati és gasztronómiai innovációkat kiállító romániai eseményének, amelyre április 7-9 között kerül sor. A látogatók megoldások és technológiák széles skáláját tekinthetik meg 3 napon át, de számos gyakorlati bemutatóban is részük lehet a kiállítók standjainál. A győzteseknek nemzetközi szakmai szervezetek vezetői adják át az Év Kenyere és az Év Tortája díjakat.

Fókuszban a szakmaiság és a technológia

133 világszintű beszállító érkezik 4 kontinensről (olyan országokból, mint Egyiptom, AEÁ, Németország, Franciaország, Görögország, Szerbia, Bulgária, Lengyelország, Hollandia, Kína), hogy a 7.000 négyzetméteres kiállítási felületen bemutassa innovatív megoldásait és technológiáit. A szakembereket különleges ajánlatokkal, termékkóstolókkal, gyakorlati bemutatókkal, üzleti ötletekkel és újonnan piacra dobott termékekkel várják.

A GastroPan szakmai kiállításon megnézhetik hogyan működnek a legújabb tésztaformázó és tésztafeldolgozó gépek és a legenergiatakarékosabb kemencék, illetve a legtehetségesebb mesteremberektől, pékektől, cukrászoktól, szakácsoktól sajátíthatják el a legújabb munkamódszereket. A kiállítás látogatói megtekinthetnek minden olyan gépet, felszerelést, amely egy versenyképes sütő-, cukrász, vagy vendéglátóipari vállalkozáshoz szükséges.

Milyen újdonságokat hoz az idei GastroPan?

A 2016-OS ÉV KENYERE: EGYENLŐ ESÉLYEK MIND A KÉZMŰVES, MIND AZ IPARI PÉKSÉGEKNEK

Az eddigi évek versenyeitől eltérően az idei évben az „Év Kenyere 2016” versenykategóriában két különálló alkategóriát különböztetnek meg, így a gyártási folyamat és a napi termelési mennyiség függvényében kézműves és ipari kenyér alkategóriákban lehet jelentkezni. Így tehát külön értékelhető a kisebb termelők tehetsége és a nagyobb, ipari termelők kutatásba és fejlesztésbe való befektetése. A Pék-Péksütemény kategóriában a versenyzők összemérhetik tudásukat a legjobb omlóstésztából készült péksütemény, illetve a legszebb kenyértésztából készült művészi alkotás elkészítésével. A Művészi Alkotás Kenyértésztából kategória tematikája idén a gyerekkorunk meséi.

A CUKRÁSZVERSENY TEMATIKÁI: A KARNEVÁL ÉS AZ ÚJRAGONDOLT HAGYOMÁNY

A cukrászverseny egyike a versenykategóriák legvitatottabbikának, amelyen számos romániai cukrász, művész és tortadíszítő mester méri össze szaktudását. Az „Év Tortája 2016” díj elnyeréséhez a versenyzőknek egyedi ízekkel, kreatív és ízletes termékekkel kell előállniuk, melynek ihletforrásául a román kulináris hagyományoknak kell szolgálniuk. Ugyanakkor, a Művészi Alkotás Cukorpasztából kategóriában egy új, számos lehetőséget kínáló és érdekes témában – karnevál tematikájú kreációkkal lehet majd benevezni, amely teret enged a versenyzők fantáziájának és kreativitásának.

A SZAKÁCSOK EGÉSZSÉGES ÉTELEKKEL ÉS MŰVÉSZI ÉTELFARAGÁSSAL NEVEZNEK

Gasztronómiai főkategóriában a benevező versenyzők két versenykategóriában mutathatják meg tudásukat. A Hidegtál kategória tematikája az aktuális trendeket tükrözve az „Egészség a tányéron” lesz. Ebben a kategóriában a versenyzők feladata az lesz, hogy egy ünnepi hidegtálat állítsanak össze 8 fő részére, tetszés szerinti alapanyagokból. A fejlett művészi vénával megáldott versenyzők gyümölcs- és zöldségfaragó kategóriában csillogtathatják meg tudásukat, amelyre „Esküvői dekorációk” tematikájú kreációkkal kell nevezniük.

Az Orlando’s a GastroPan 2016 Versenyek főtámogatója

Az Orlando’s Románia egyik legnagyobb beszállító cége, amely fűszerekkel, szárított zöldségekkel és kandírozott gyümölcsökkel, valamint ehető díszítőelemekkel és ízesítőkkel látja el a pékségeket, cukrászdákat.

A GastroPan 2016 Versenyek GOLD szponzora az Al Masry Group Europe SRL, amely az Egyiptomi Al Masry Group tagja.

A versenyek további támogatói: Piramida SRL, Gift Design, Laboratoarele Remedia és Nova Pan.

A GastroPan szakkiállítás belépőjeggyel látogatható ingyenesen, amely kitölthető és letölthető a www.gastropan.ro honlapon. Bővebb információkért hívja a szervezőket: 0266-219.392 vagy 0733-313.042! 
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…