2016. március 04., péntek 14:19

Több mint 200 pék, cukrász és szakács mutatja be az év termékeit a 2016. évi GastroPan kiállításon

Romániai pékségek, cukrászdák és vendéglők legnagyobb tehetségei neveznek be az ország legnagyobb szakmai versenyébe, amely reflektorfénybe helyezi és népszerűsíti az iparág művészi és szakmai jellegét. A GastroPan versenyeire 2016. április 7-9 között kerül sor, Marosvásárhelyen. A verseny keretein belül díjazzák a leginnovatívabb ízeket és a tortadíszítés és konyhaművészet legújabb trendjeinek követését. A versenyzők még február 29-ig jelentkezhetnek, hogy versenybe szálljanak a 2016-os Év Kenyere és Tortája díjakért.

Szakemberek és vállalkozók tízezrei találkoznak majd Marosvásárhelyen, Románia legnagyobb sütési és főzési technológiáit kiállító szakmai kiállításán. A pékek, cukrászok és szakácsok számára szervezett versenyek képezik az esemény egyik legfőbb attrakcióját. Ezek a versenyek népszerűsítik a szakma tehetségeit, és ugyanakkor támogatják is a szektor vállalkozásait.

3 főkategória, 8 versenykategória és több tíz díj

Ebben az éven a GastroPan verseny eit 8 versenykategóriára osztották, amelyek 3 főkategóriába tartoznak. Idén mind a kézműves, mind az ipari pékségeknek megadatik a lehetőség, hogy elnyerjék a 2016-os Év Kenyere trófeát ki-ki a maga versenykategóriájában, a napi kenyértermelés mennyiségének és módjának függvényében ugyanis két külön versenykategóriában lehet jelentkezni a díj elnyeréséért: kézműves és ipari módon készült kenyerek kategóriáiban. Szintén a Pék-Péksütemény kategóriában a versenyzők összemérhetik tudásukat a legjobb linzertésztából készült péksütemény, illetve a legszebb kenyértésztából készült művészi alkotás elkészítésével.

A Cukrász főkategóriába számos romániai cukrász, művész és tortadíszítő jelentkezését várják. A 2016-os Év Tortája díj elnyeréséhez a versenyzőknek eredeti ízekkel kell előállniuk, kreatív és ízletes alkotásokat kell készíteniük, a román kulináris hagyomá nyokból merítve ihletet.  A cukrászművészeti kategóriában a versenyzők teret engedhetnek kreativitásuknak és fantáziájuknak, ebben a versenykategóriában az idei tematika a karnevál lesz.

Hidegtál kategóriában a versenyző szakácsoknak egy ünnepi hidegtálat kell összeállítaniuk 8 személy részére, amelyhez tetszés szerinti alapanyagokat használnak fel, szem előtt tartva a versenykategória tematikáját – „Egészség a tányéron”. A fejlett művészi vénával megáldott versenyzők gyümölcs- és zöldségfaragó kategóriában csillogtathatják meg tudásukat, amelyre „Esküvői dekorációk” tematikájú kreációkkal kell nevezniük.

Kézműves módszerek, innovatív ízek, újragondolt receptek

A GastroPan versenyeinek egyik célja, hogy serkentse az iparágban létrejövő innovációkat, arra sarkallva a versenyzőket, hogy olyan új ízeket fejlesszenek ki, amelyek a modern fogyasztó igényeinek megfelelnek. A versenyeken bemutatott termékek saját, eredeti recept alapján készülnek, egészséges és tápláló alapanyagok felhasználásával, de lesznek majd olyan termékek is, amelyek régi, eredeti receptek alapján készülnek.

A szervezők által felajánlott kupákon, medálokon és díjakon túl, a versenyzők további díjakban részesülnek, melyeket az iparág különböző beszállító cégei ajánlanak fela GastroPan versenyeinek támogatásaképpen. Részletekért kérjük, forduljon a szervezőkhöz: +4 0266-219.392, +4 0733-313.042, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…